Poniedziałek 25.09.2023r. |
Wtorek 26.09.2023r. |
Środa 27.09.2023r. |
Czwartek 28.09.2023r. |
Piątek 29.09.2023r. |
Obiad 727 kcal Kluski leniwe z bułką tartą i jogurtem greckim Składniki: 80 g ser twarogowy półtłusty (mleko), 50 g mąka pszenna, typ 450, 40 g jogurt grecki (mleko), 25 g jaja kurze całe, 5 g masło ekstra (mleko), 3 g bułka tarta (pszenica), 1 g cukier, 0 g sól biała Napój mleczny jogurtowy 280g Jabłko 160 g Kompot wiśniowy Składniki: 180 g woda, 45 g wiśnie bez pestek, mrożone, 5g cukier |
Obiad 696 kcal Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym Składniki: 80 g wieprzowina łopatka, 20 g bułki pszenne zwykłe, 10 g cebula, 10 g koncentrat pomidorowy, 30%, 8g jaja kurze całe, 6 g Śmietana 18% (mleko), 4 g olej rzepakowy Ziemniaki z koperkiem Składniki: 183 g ziemniaki, 1 g koperek Kalafior z wody, z masłem i bułką tartą Składniki: 100 g kalafior, mrożony, 8 g masło ekstra (mleko), 4 g bułka tarta (pszenica) Banan 180 g Sok marchwiowo-jabłkowy 100% 250 g |
Obiad 636 kcal Gulasz wołowy z kaszą gryczaną, ogórek kiszony Składniki: 90 g wołowina polędwica, 80 g kasza gryczana, 70 g ogórek kiszony, 60 g papryka czerwona, 50 g włoszczyzna krojona w paski, mrożona (seler), 10 g olej rzepakowy, 4 g mąka pszenna typ 500, z witaminami, 2 g natka pietruszki Gruszka 140 g Kompot owocowy Składniki: 180 g woda, 45 g mieszanka owocowa, mrożona, 8 g cukier |
Obiad 674 kcal Fasolka po bretońsku, bułka pszenna (obiad jednodaniowy) Składniki: 70 g bułki pszenne wrocławskie, 65 g fasola biała, nasiona suche, 65 g pomidory w puszce całe, 40 g boczek wędzony bez kości, 40 g kiełbasa toruńska, 30 g cebula, 8 g koncentrat pomidorowy, 30%, 1 g czosnek Kompot porzeczkowy Składniki: 180 g woda, 45 g porzeczki czarne, mrożone, 5g cukier |
Obiad 717 kcal Filet z okonia nilowego w panierce Składniki: 100 g filet z okonia nilowego mrożony, 15 g mąka pszenna, typ 500, 15 g olej rzepakowy, 13 g jaja kurze całe, 10 g bułka tarta (pszenica) Ziemniaki z masłem i koperkiem Składniki: 160 g ziemniaki, 3 g koperek, 2 g masło ekstra (mleko) Surówka z marchewki Składniki: 100 g marchew, 3 g olej rzepakowy, 0 g cytryna Jabłko 160 g Sok jabłkowo-gruszkowy 100% 250 g |